vineri, 19 octombrie 2012

Hidroterapia colonului


Hidroterapia colonului, adesea numita si terapia colonului sau irigarea colonului, curata intestinul gros. In cadrul acestei proceduri terapeutul introduce in colon, prin rect, un tub de plastic pentru a administra apa, solutii din plante sau alte substante pentru terapia de colon.

Dupa ce se introduc aproximativ 20 l de lichid, terapeutul maseaza abdomenul pentru a ajuta la inmuierea deseurilor din intestin. In final, apa este drenata din colon. Procedura poate fi repetata de mai multe ori in cadrul unei singure sedinte.

Beneficii - Irigarea colonului poate aduce multiple beneficii organismului. Procedura ofera o hidratare ce permite ca fluidele organismului sa transporte mai eficient nutrienti si apa, catre organe si tesuturi. Prin inmuierea scaunului, deseurile si toxinele vor fi eliminate sub forma de mase moi.

Siguranta - Pot aparea efecte secundare potential grave, daca terapia colonului este administrata intr-un mod necorespunzator. In urma tratamentului excesiv, posibil sa apara greata, dezechilibre electrolitice, insuficienta cardiaca, aritmie, infectii sau coma. Persoanele care sufera de colita ulcerativa, diverticulita, boala Crohn, hemoroizi, tumori rectale sau de colon, nu ar trebui sa suporte nici un fel de forma de irigare a colonului.

Dovezi stiintifice - Nicio cercetare stiintifica nu a dovedit eficacitatea terapiei colonului. Notiunea de purificare provine dintr-o explicatie a modului in care hidroterapia poate imbunatati detoxifierea ficatului si a tractului intestinal, reducand in acelasi timp inflamatia mucoasei sistemului gastro-intestinal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu