sâmbătă, 20 octombrie 2012

tratament naturist infectie urinara


Nu astepta sa treaca de la sine. Exista mari sanse sa se cronicizeze, iar cel mai mare pericol este transformarea in insufi cienta renala
Infectiile tractului urinar afecteaza anual milioane de oameni, in special femei. De fapt, se afla pe locul doi ca grad de ocurenta al infectiilor. Se manifesta prin usturime la urinat, dureri la nivelul bazinului sau in zona lombara, senzatie ce iradiaza catre coapsa, urinari frecvente sau dificultate de a urina si prezenta unei cantitati reduse de urina chiar si atunci cand nevoia de a urina este foarte mare. Exista si cazuri cand bolnavii au febra ridicata, senzatie de greata, varsaturi, diaree, paloare, dureri de cap intense, astenie, hipertensiune arteriala. Pentru a preveni infectiile urinare, consuma zilnic doi litri de lichide, multe legume si fructe, evita frigul si umezeala excesiva.
INFECTIILE URINARE POT DEGENERA
 Daca observi unele simptome care te duc cu gandul la o infectie urinara, mergi la un control medical. Dupa o trecere in revista a manifestarilor bolii, urmatorul pas pentru a pune diagnosticul este urocultura. Cele mai frecvente infectii diagnosticate prin urocultura sunt cistitele - infectii ale vezicii urinare frecvente la femei, nefrita si pielonefrita - la nivelul rinichilor si cailor urinare superioare.
 Tratamentul recomandat de medic trebuie urmat intocmai. Infectiile urinare sunt rezistente si exista mari sanse sa revina.
REMEDII NATURALE
 Fitoterapia este de mare ajutor in cazul infectiilor urinare. Incepe cu un tratament de trei saptamani bazat pe ceaiuri de plante. Poti folosi o singura planta sau o combinatie intre ele: iarba neagra, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merisoare, coada-calului, coada-soricelului, sanziene, urzica, branca-ursului. Incearca si o cura de 20 de zile cu tinctura de propolis, cate 30 de picaturi pe zi. Sau tinctura de echinaceea, 10 picaturi pe zi, timp de 20 de zile. O alta solutie este tratamentul cu suc de orz verde: ia 50 ml de trei ori pe zi, timp de 20 de zile. Daca ai posibilitatea sa mergi la sauna de doua ori pe saptamana, trei saptamani la rand, este excelent! Incearca sa stai cam o ora de fiecare data.
 50% DINTRE FEMEI SUFERA, CEL PUTIN O DATA IN VIATA, DE INFECTIE URINARA
 Simptomele infectiei urinare nu pot fi ignorate pentru ca sunt de-a dreptul iritante, usturatoare, de cele mai multe ori.
CURA CU ARGILA este un alt tratament indicat pentru infectiile urinare. Are un efect puternic antibacterian si antitoxic. Daca la inceputul tratamentului observi ca urina isi schimba culoarea sau ca este urat mirositoare, nu te ingrijora. Este un semn ca organismul trece printr-un proces de detoxifiere rapida. Tratamentul cu argila este eficient si in cazul persoanelor ajunse la dializa. In multe cazuri, crizele sunt ameliorate.
CURA CU APA. Este utila pentru prevenire, dar si pentru tratament. Dimineata, pe stomacul gol, bea 1-1,5 litri de apa plata
 sau de izvor. Incearca sa bei intreaga cantitate intr-un timp relativ scurt, de cinci - 10 minute. In ora care urmeaza, nu manca nimic. Daca nu te simti in stare sa bei atat de multa apa dintr-o data, incepe cu o cana de 250 ml si creste cantitatea progresiv, pana la un litru.
ULEIURILE VOLATILE sunt foarte utile pentru tratarea infectiilor urinare, datorita efectului puternic antibacterian. Cele mai folosite sunt uleiurile de lamaie, lavanda, coriandru, cimbru si arbore de ceai. Poti consuma cinci � sapte picaturi dintr-un singur tip de ulei volatil, de trei ori pe zi, sau poti amesteca o picatura de ulei de cimbru cu doua picaturi de arbore de ceai si doua picaturi de coriandru. Amestecul se consuma de trei ori pe zi. Ca sa fie mai usor de administrat, poti amesteca picaturile cu o lingurita de miere.
BAILE FIERBINTI CU CETINA DE BRAD SAU FLORI DE IN. Baile de plante sunt un remediu-minune pentru bolile renale. Ai nevoie de aproximativ cinci maini de planta din care sa prepari o infuzie. Lasa sa se raceasca, filtreaza si adauga la apa din cada. Baia ar trebui sa dureze aproximativ jumatate de ora. Cand termini, stai in pat, la caldura.
ALIMENTE DE PASTRAT APROAPE
 O cura de doua saptamani cu struguri este foarte eficienta datorita efectului puternic diuretic. Consuma un kilogram de struguri pe zi. Sucul de mere, pere si gutui este excelent pentru tratamentul cistitelor si nefritelor. Dimineata, pe stomacul gol, bea un pahar de suc natural. De cate ori ai ocazia, consuma usturoi si ceapa.
 Sunt antibiotice naturale puternice si, in plus, au un efect de stimulare a activitatii rinichilor. Apoi, frunzele si radacinile de telina, patrunjel sau marar, ingrediente pe care de obicei le adaugi la ciorbe, sunt foarte eficiente in tratarea bolilor renale. Asa ca incearca sa introduci in meniul zilnic ciorbe si supe fierbinti.

 Georgiana Oprea
 MASURI DE URGENTA

 PREPARA-TI O BAUTURA ALCALINA - amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu in jumatate de litru de apa (de doua ori pe zi). Bicarbonatul face ca urina sa fie mai putin acida, ceea ce conduce la reducerea usturimii si a senzatiei de arsura din timpul mictiunii.
 INCALZESTE ZONA - pune comprese calde pe partea inferioara a abdomenului. Se mai practica si cataplasmele cu piure de cartofi foarte cald sau cu bitter suedez. Pentru calmarea durerilor, inainte de somn unge abdomenul cu ulei de ricin cald, aplica deasupra o tesatura de lana sau in, iar peste pune un termofor cald, aproape fierbinte.
 REGLEAZA SI USUREAZA ELIMINAREA URINEI - rontaitul unui pumn de seminte de dovleac pe zi ajuta la o mai buna functionare a rinichilor, atat la femei, cat si la barbati.
 DISTRUGE GERMENII PATOGENI - amesteca doua linguri de scortisoara pudra cu o lingurita de miere intr-un pahar de apa calduta si bea imediat ce apar simptomele. Te vei simti mult mai bine.
 Produse recomandate DIURETIC NATURAL
 Stimuleaza diureza cu ajutorul unui produs natural si echilibrat! Diur Mech este un amestec de 11 plante cu proprietati diuretice dovedite: coada-calului, sparanghel, mesteacan, pir medicinal, matase-de-porumb, papadie, strugurii-ursului, fenicul, soc, hibiscus, anason. Folosindu-l, vei scapa rapid de lichidele in surplus din organismul tau si vei preveni infectiile urinare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu